۱۳۸۷ تیر ۲, یکشنبه

اميد که همه چيز متمد نا نه حل شود و آثار شاملوي بزرگ در خانه اش در معرض ديد ايرانيان قرار گيرد.

نميدانم چه درديست که نه تنها گريبان مردم ما را گرفته بلکه روشنفکران ما را هم آلوده کرده است. آفتي که انگار با هيچ سمي بنا ندارد از بين رود.
بنظرم ميتوان خانه شاملو و ديگر شخصيتهاي نويسنده و... را بعنوان يک مرکز تاريخي به ثبت رساند و با نمايش آثار و وسايل شخصي او و از طريق بازديد عموم محل درآمدي براي بازماندگانش شد.
و جاي تاسف است که دولتي که در راس کار است نه تنها هيچ مسئوليتي درحفظ اين آثار از خود نشان نميدهد بلکه روغن بر آتش اختلاف و نابودي آثار ميپاشد.

وسایل شخصی احمد شاملو به مزایده گذاشته شد

سنگ قبر احمد شاملو ، عکس از آرش عاشوری نیا
روز دوم تیرماه، در زیرزمین دادگستری کرج، وسایل شخصی احمد شاملو شاعر معاصر به درخواست پسرش سیاوش شاملو به مزایده گذاشته شد تا این وسایل به قیمت ۵۵۰ میلیون تومان توسط خود سیاوش شاملو خریداری شود.
اشیایی که در میان آن از تابلوی اهدایی ایران درودی و طرح صورت احمد شاملو با قلم علیرضا اسپهبد تا زیر سیگاری و فندک احمد شاملو به چشم می خورد. اگرچه همسر شاملو، آیدا سرکیسیان روز گذشته درخواست قانونی خود را برای توقف این مزایده تسلیم دادگاه کرده بود اما طبق گفته حاضران و آگاهان به این پرونده ظاهرا این درخواست مورد موافقت دادگاه واقع نشده بود.
چند ماه پیش سیاوش شاملو و ریتا آتانث سرکیسیان (آیدا) بر اساس توافق نامه ای قرار گذاشته بودند تا زمان حیات آیدا، همسر احمد شاملو هیچ یک از وراث ایشان حق دخل و تصرف در اموال شخصی او را نداشته و پس از آن نیز در محل منزل ایشان موزه ای برای احمد شاملو تاسیس شده و مدیریت آن با اولاد ذکور نسلا به نسل باشد. ضمنا طرفین توافق کرده بودند که پرونده مطروحه در شعبه ششم دادگاه حقوقی کرج که توسط سیاوش شاملو مفتوح شده بود مختومه گردد.
اما سیاوش شاملو بعد از گذشت هفت ماه، با شکایت از آیدا سرکیسیان و با اعلام این که مفاد این توافق نامه به مرحله اجرا نرسیده است وسایل شخصی پدرش را به مزایده گذاشت.
در جلسه مزایده ای که امروز برگزار شد، علاوه بر وکیل آیدا سرکیسیان یکی از علاقمندان احمد شاملو نیز حضور داشت که با هدف خرید این وسایل و بازگرداندن آن به آیدا سرکیسیان در مزایده شرکت کرد، اما سرانجام سیاوش شاملو توانست با پیشنهاد ۵۵۰ میلیون تومان این اجناس را از آن خود کرد.
طبق قانون سیاوش شاملو باید ظرف مدت یکماه این مبلغ را تهیه و به دادگاه ارائه دهد. درغیر این صورت مزایده باطل اعلام خواهد شد.
سیاوش شاملو هدف خود را از این کار احداث موزه ای برای پدرش عنوان کرد و گفت: "چون تا کنون خانم سرکیسیان در راه اندازی این موزه اهمال کرده اند تصمیم گرفته ام شخصا وارد عمل شوم." بر اساس توافق نامه بین همسر و پسر احمد شاملو قرار بر این بوده که بعد از فوت آیدا سرکیسیان این موزه تاسیس گردد.
مجسه سر شاملو کار استاد مددی، ویترین چوبی، سه عدد تنک کریستال تراش خورده، ساعت مچی، فندک مختلف پیپ و سیگار، ویلچر خارجی، پالتو و شال گردن و ... از جمله وسایلی هستند که سیاوش شاملو آنها را به مزایده گذاشته بود.
http://www.bbc.co.uk/persian/arts/story/2008/06/080622_an-ek-shamlu.shtml


هیچ نظری موجود نیست: